Një hap më shumë drejt akreditimit të Laboratorit Zyrtar të AKPPM-së

Një hap më shumë drejt akreditimit të Laboratorit Zyrtar të AKPPM-së

Manuali i cilësisë i përpiluar nga ekipi profesional i Laboratorit Zyrtar për Produkte dhe Pajisje Medicinale me në krye drejtorin e LZPP, Mr.Ph Lutfi Mualu dhe menaxheren e cilësisë, Ing.Chem Afërdita Camaj, u aprovua sot nga u.d Kryeshefi Ekzekutiv i AKPPM-së, Mr.Ph Arianit Jakupi. Ky manual është realizuar në përputhje me ISO Standardet 170 25, dhe kësisoj Laboratori Zyrtar është në rrugë të mirë drejt përmirësimit të standardeve dhe akreditimit të tij.

More

Intensifikohet puna në Laboratorin e barnave në AKPM

Agjencioni i Kosovës për Produkte Medicinale(AKPM), siguron qytetarët e Kosovës, se është e përkushtuar maksimalisht për ruajtjen dhe mbrojtjen e shëndetit publik të tyre, përmes kontrollimit të detajuar të cilësisë së produkteve dhe pajisjeve medicinale që qarkullojnë në treg.

Informojmë të gjithë qytetarët e Republikës së Kosovës, se cilësia e produkteve dhe pajisjeve medicinale që qarkullojnë në treg është e sigurtë, meqë prej janarit të këtij viti, është intensifikuar numri i analizave që bëhen në këtë laborator lidhur me mostrat e rastësishme të cilat mirren nga barnatoret apo depotë farmaceutike në Kosovë.

Prandaj, AKPM me menaxhmentin e saj dhe të gjithë profesionistët që punojnë në laboratorin për produkte medicinale, konfirmojnë edhe një herë se do të jenë gjithnjë në shërbim të interesave të qytetarëve duke zbatuar në përpikmëri legjislacionin në fuqi të Republikës së Kosovës.

More